WINDSTAR =180° from ordinary

Het zijn de details die het verschil bepalen. Windstar weet dat als geen ander. Een zuchtje wind door uw haren, nu en dan de frisse tinteling van een druppel zout water op uw gezicht en op de achtergrond het geluid van klapperende zeilen. Wie aan boord stapt van één van de vier sublieme zeilschepen, ontdekt meteen dat het leven hier anders wordt geleefd; '180°from ordinary'. Vriendelijke service, topgastronomie en een ruime buitenhut staan garant voor een verblijf op hoog niveau...in minder dan een dag waant u zich al weken op vakantie!

Windstar is niet te vergelijken met andere rederijen. Alleen al de zeilen die 50 m boven het dek uittorenen maken deze schepen anders. De zeilen worden automatisch bediend, ze kunnen in minder dan 2 min. worden opgerold zonder dat er ook maar één matroos aan te pas komt. Een computer controleert permanent windrichting en windkracht zodat het schip nooit meer dan 6 graden overhelt. Als er geen wind is, kunnen de dieselmotoren ingeschakeld worden.  Omdat deze schepen eerder tot de kleine cruiseschepen behoren, kunnen ze ook in kleinere havens komen, waar dat voor grotere schepen onmogelijk is.

Ook het comfort is belangrijk. Eénmaal aan boord waant u zich in één of ander topresort: de hutten zijn comfortabel en mooi ingericht, er wordt veel zorg besteed aan de maaltijden en u bent verzekerd van een perfecte service.

 

TROEVEN

* keuze uit 4 luxueuse, kleinere schepen

* zeer ruime en goed uitgeruste hutten met alle comfort (alleen buitenhutten)

* ongedwongen sportieve sfeer maar toch stijlvol, elegante sportieve kledij ('no tie policy'), geen     formele avonden of andere kledijvoorschriften

* mooi restaurant met gastronomische maaltijden, open seating (= geen vaste zitplaatsen en geen     vast uur voor het diner)!

* op de Windsurf is er ook een extra restaurant voor het diner (zonder toeslag)

* geen druk entertainment programma

* je kan gratis 500 video's en nog eens 500 cd's uitlenen om in je kajuit te bekijken/beluisteren

* je bent steeds welkom op de brug waar de vriendelijke bemanning  je te woord staat

* watersportplatform achteraan het schip;   watersporten zoals snorkelen, duiken... zijn gratis, er     is voldoende duik-en snorkelmateriaal aanwezig en er zijn eigen duikinstructeurs

 

Windstar = voor liefhebbers van de romantiek van de zeilen maar dan wel aan boord van een luxeschip.....

 

DE VLOOT:

Wind Star, Wind Song en Wind Spirit zijn volledig identiek. Wind Surf is een vroeger Club Med schip dat aangepast werd voor Windstar, d.w.z. er werd iets meer ruimte gecreërd per passagier en u vindt hier ook een alternatief restaurant.

  grootte lengte dekken passagiers
Wind Star (1986) 5.350 ton 134 m 5 148
Wind Song (1987) 5.350 ton 134 m 5 148
Wind Spirit (1988) 5.350 ton 134 m 5 148
Wind Surf (1990 renovatie'98) 14.745 ton 187 m 8 312

Zie je jezelf al op één van de Windstar schepen op weg naar een exotisch eiland? 

klik dan zeker ook op :