De ULTIEME vakantie

 

Royal Caribbean International heeft een grote en moderne vloot. Voor iedere gast het perfekte schip:
van de kleinere cruiseschepen uit de Vision- en Radiance-klasse tot de Voyager-klasse, die de grootste en best uitgeruste cruiseschepen ter wereld telt.

Vision-klasse: Enchantment of the Seas, Grandeur of the Seas, Legend of the Seas, Rhapsody of the Seas, Splendour of the Seas, Vision of the Seas.
De schepen uit de Vision-klasse zijn ontworpen met het oog op optimaal comfort en genieten en bevatten meer glas dan enig ander schip op zee. Deze "doorzichtige" schepen hebben ieder een eigen persoonlijkheid en een unieke stijl en look. De service is hartelijk en er heerst de intimiteit van een middelgroot schip.
Het amusement en de boordactiviteiten zijn er voor u en u kunt er gebruik van maken hoe en wanneer u wilt. Voor sportliefhebbers zijn er het ShipShape fitnesscentrum, de joggingbaan en de golfbaan. Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u naar het solarium, dat een inschuifbaar dak heeft. Of u bezoekt het ShipShape kuuroord om in de watten te worden gelegd en te genieten van een sauna, massage, gezichtsbehandeling, pedicure of manicure.
Het hoogste punt van het schip is altijd de Viking Crown Lounge, waar de horizon rondom te zien is. De lounge is de perfekte plek om de eerste glimp van uw volgende aanleghaven op te vangen of om de dag te eindigen met een slaapmutsje.

Voyager-klasse: Adventure of the Seas, Explorer of the Seas, Navigator of the Seas, Voyager of the Seas.
De Voyager-schepen zijn de grootste cruiseschepen ooit. Hun extra oppervlakte biedt plaats aan een keur van innovaties en op geen enkel ander cruiseschip is er per gast zoveel ruimte beschikbaar.
De Royal Promenade- vier dekken hoog en twee voetbalvelden lang- vormt het hart van de Voyager-schepen. U kunt er de klok rond dineren, winkelen en vertier vinden. En nog iets nieuw: binnenhutten met zicht op de Royal Promenade.
De amusements- en recreatiemogelijkheden hier zijn onvergelijkbaar, en dat geldt in het bijzonder voor zulke innovaties als de schaatsbaan en de klimwand. Op het sportdek vindt u een professioneel basketbal- en volleybalveld, een skeeler- en midgetgolfbaan en een golfsimulator. Zelfs op het vasteland zou het vijf verdiepingen hoge theater met 1.350 zitplaatsen hypermodern zijn.
Het ShipShape kuuroord en fitnesscentrum telt 1.400 vierkante meter om u eens flink in het zweet te trainen of heerlijk tot rust tekomen.

Radiance-klasse: Brilliance of the Seas en Radiance of the Seas
De schepen uit de Radiance-klasse behoren tot een nieuwe generatie wereldcruiseschepen en hebben een gestroomlijnd ontwerp. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden ook het mooiste uitzicht over zee, dankzij een overvloed aan ramen en de geheel glazen liften met uitzicht op het water.
Het sportdek is gemodelleerd naar een 'country club' en biedt tal van sportieve mogelijkheden, van golfsimulators, een midgetgolfbaan met negen holes in een barokke Franse tuin, tot een basketbalveld, een joggingbaan en zelfs een klimwand die 60 m boven de oceaan uitstijgt.
Als u dat allemaal een beetje té opwindend vindt, gaat u gewoon op één van de heerlijk zachte banken genieten van een lekker kopje cappucino. Op een schip uit de Radiance-klasse blijft er altijd wel weer een nieuwe plek te ontdekken waar u nog niet eerder was geweest. De stijvolle Colony Club  telt niet minder dan 4 verschillende onderdelen: De Bombay Biljard Club, met poolbiljarttafels die zichzelf waterpas houden, de Jakarta Lounge, een intieme kaartzaal, de Singapore Sling's, een levendige bar en de Calcutta Card Club waar poker, backgammon, bridge en andere populaire spelletjes tot de mogelijkheden behoren.
Voor iedere stemming en gelegenheid is er een bar aan boord; wat dacht u van de Scoreboard Sports Bar, de gezellige Piano Bar, de intieme Schooner Bar waar u een adembenemend uitzicht wacht en de Champagne Bar voor als u iets te vieren hebt? Perfecte plekken voor blijvende vriendschappen.
Het binnenbad, de tropische planten en de watervallen maken van het solarium een plek om helemaal te ontspannen. Wanneer het weer het toelaat, gaat het glazen dak open om de blauwe lucht nog beter uit te laten komen.
Iedere gast heeft de keuze uit een keur van ruime hutten. De Radiance-schepen zijn zo ontworpen dat meer dan de helft van de buitenhutten over een eigen balkon beschikken, zodat u van het geweldige uitzicht op de zee kunt genieten vanuit de privacy van uw eigen hut.

Verken de glorie van Europa ...
               
Ontdek het Caraïbisch paradijs ...
      Ervaar de grootsheid van de natuur in Alaska ...

Vaar naar de wonderen van Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee. De bruisende sfeer van de Mexicaanse rivièra en de prachtige kleuren van de herfst in New England. De betoverende eilanden van Hawaii en Bermuda ...

Maak de onvergetelijke reis door het Panamakanaal en beleef de tijdloze romantiek van een transatlantische oversteek ...  

Doe het met Royal Caribbean International!

 

troeven:
* attractieve publieke ruimtes - niet te 'blitz' of 'overdone' maar ook niet saai of 'soft'
* een eigentijds, sober decor - warm en uitnodigend
* elk schip heeft een Viking Crown Lounge met een spectaculair uitzicht
* ShipShape Fitness om in conditie te blijven
* ShipShape Spa een kuuroord op zee
* zeer ruime zonnedekken met grote zwembaden
* grote keuze van bars en salons (o.a. een Schooner Bar en Champagne bar op elk schip)
* Windjammer Café voor ontbijtbuffet, lunchbuffet en informele diners
* speciale kinderprogramma's voor 4 leeftijdsgroepen (3-5, 6-8, 9-12 en 13-17)
* entertainmant voor alle leeftijden en voorkeuren
* Las Vegas-stijl shows met regelmatig een bekende naam
* Casino Royale
* Golf Ahoi: een speciaal programma voor golfers
* exclusiviteiten: minigolf, muurklimmen, en ijspiste (niet op alle schepen!)
* TV in de hut met een eigen programma van het schip en enkele satelietzenders (elke dag enkele films)
* eigen privé-strand Labadee
* Crown & Anchor lounges in San Juan en St. Thomas waar de passagiers kunnen verpozen voor, na of tijdens de cruise
* consistente kwaliteit (herkenbaar en steeds hetzelfde niveau)

 

* Elk jaar opnieuw worden de laagst mogelijke prijzen vastgelegd voor drie soorten hutten : standaard binnenhut, standaard buitenhut en buitenhut met balkon. U krijgt altijd de best beschikbare hut aan de laagst mogelijke prijs. hoe later u reserveert, hoe hoger echter de prijs. Dit komt doordat Royal Caribbean International, op het ogenblik dat u reserveert, de prijs bepaalt aan de hand van de bezettingsgraad van het schip.

* de fooien zijn niet inbegrepen: ze kunnen wel vooraf betaald worden (+/- 11 Euro per persoon per dag), ofwel aan boord overhandigd worden. Dag en nacht gratis koffie, thee en water verkrijgbaar bij het zwembad (zelfbediening)

 

Schip grootte in ton lengte in meter dekken passagiers in 2 pers.
Radiance - klasse        
Radiance of the Seas (2001) 90.090 292 12 2.100
Brilliance of the Seas (2002) 90.090 292 12 2.501
Serenade of the Seas (2003)        
Jewel of the Seas (2004)        
Vision - klasse        
Legend of the Seas(1995) 70.000 264 10 1.804
Splendour of the Seas (1996) 70.000 264 10 1.804
Grandeur of the Seas (1996) 74.000 279 10 1.950
Enchantment of the Seas (1997) 74.000 279 10 1.950
Rhapsody of the Seas (1997) 78.491 272 10 1.998
Vision of the Seas 1998) 78.491 279 10 2.000
Voyager - klasse        
Voyager of the Seas (1999) 142.000 311 14 3.114
Explorer of the Seas (2000) 138.000 311 14 3.114
Adventure of the Seas (2001) 138.000 311 14 3.114
Navigator of the Seas (2002) 138.000 311 14 3.114

                Welkom in de wereld van Royal Caribbean : klik :