Grand Ocean Liners
of the
21st century

Al meer dan 160 jaar geleden begon de typisch Britse rederij Cunard met het organiseren van transatlantische overtochten en luxueuse cruises. Al die jaren bepaalde Cunard de norm inzake elegante zeereizen en de daarbij horende gastronomie en luxe. Het Amerikaanse Carnival Corporation is sinds enkele jaren eigenaar van Cunard maar het Britse imago wil men absoluut behouden. Cunard heeft z'n klanten die houden van die typische Britse sfeer. Zowel aan boord van 's werelds bekendste cruiseschip de QE2 , de laatste grote oceaanstomer met de stijl van de Golden Twenties, als op de elegante Caronia geniet je van de exclusieve cruise-romantiek, een mengeling van de luxueuse flair uit vroegere tijden en alle hedendaags comfort. 

De Queen Elisabeth 2 is het enige schip dat nog regelmatig transatlantische verbindingen verzekert tussen Southampton en New York en de jaarlijkse Wereldcruise is een regelrechte traditie waarbij steeds weer nieuwe en boeiende aanloophavens geprogrammeerd worden.

Het profiel van het tweede schip van de rederij, de Caronia, is bijzonder gracieus en de ruime teakhouten dekken zijn zeer uitnodigend. De Caronia heeft een zeer trouw (ook Belgisch) publiek dat het schip en zijn bemanning op handen draagt.   

Eind 2003 komt het gloednieuwe schip Queen Mary 2 in de vaart. Met een prijskaartje van 750 miljoen Euro belooft het alvast een bijzondere oceanliner te worden...'het grootste en prachtigste passagiersschip ooit...."...

 

TROEVEN:

* twee (binnenkort drie) schepen met een klassiek profiel van echte oceanliners
* gebouwd voor snelheid en grote zeereizen
* elegant en stijlvol
* interessante lezingen en themareizen
* computer learning center
* op en top Britse stijl: met afternoon tea én een pub met bieren van het vat
* vaargebieden over héél de wereld

 

  grootte lengte dekken passagiers
Caronia (1973 renovatie '84 en '99) 24.492 ton 192 m 9 677
QE2 (1969, renovatie '99) 70.327 ton 294 m 13 1.715
Queen Mary 2 (voorzien in 2003) 150.000 ton 345 m 21 2.700

Voor passagiers die houden van cruisen in Britse stijl: die willen genieten in het gezelschap van een gesofisticeerd publiek en die, zoals koninginnen , miljonairs en filmsterren in het verleden, verwend willen worden door een traditionele, Britse service in een onvervalst Brits kader.....

      Klik op     en ontdek zelf het unieke karakter en de tijdloze aantrekkingskracht van de huidige Cunarders!